20 Ağustos 2014 Çarşamba

pesto sos


Bir mutfak robotunuz veya rondonuz varsa pestoyu hazırlamak çok kolaylaşıyor.Şimdi mevsiminde mis gibi kokan demet demet fesleğenleri değerlendirme zamanı :) Sitemizin bahçesinden topladığım taze fesleğenleri değerlendirmeden duramadım :) Pestonun malzemelerini temin etmek çok kolay yapımı da öyle lezzeti de cabası :) Pesto sosunu makarnalarda, tavuk,et, balık yemeklerinde kullanabiliriz.Hatta kızarmış bir dilim ekmeğin üzerine sürüp yemenizi de tavsiye ederim. Pesto İtalyanca dövülmüş, ezilmiş anlamına gelir. Aslında pestonun hakkı havanda dövülerek yapılmasıdır ama biz biraz kolaya kaçıp mutfak robotunu kullanalım :)



Malzemeler
150-200 gr taze fesleğen
40 gr rendelenmiş parmesan peyniri (süpermarketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz)
1 çay bardağı çam fıstığı
1,5 çay bardağı ceviz içi
8 diş sarımsak 
1,5 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz 



Hazırlanışı
  Çam fıstıklarını ve cevizleri ayrı ayrı kısık ateşte yağsız tavada kahverengileşinceye kadar kavuruyoruz. Bir kenara alıp soğuması için bekletiyoruz.



 Ayıklayıp, güzelce yıkayıp, kuruttuğumuz fesleğenlerimizi mutfak robotundan geçirerek başlıyoruz. Sarımsakları 1 çay kaşığı tuz ile havanda döverek macun kıvamına getiriyoruz. Mutfak robotuna sarımsakları ilave edip fesleğenle tekrar karıştırıyoruz.
Karışıma parmesan peynirinide ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz. Zeytinyağını azar azar ilave ederek, mutfak robotuyla karıştırmaya devam ediyoruz. Soğuyan çam fıstıkları ve cevizleride ekleyip robottan geçiriyoruz. İyice karışıp iri taneler kalmayacak hale gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Bu karışıma kalan zeytinyağını ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip robottan geçiriyoruz.
Artık pestomuz hazır :) İsterseniz kullanacağınız kadarını ayırıp kalan kısmını porsiyonlar halinde buzluğa kaldırabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder