15 Ağustos 2014 Cuma

bak yeşil yeşil :)


Yeniden merhaba :) sırada yeşil yeşil minik kabaklı,burgurlu, taze fesleğenli, domates sulu lezzetli sağlıklı bir tarif var. Benim için her zaman bulgur pirinçten bir adım önde olmuştur :) O yüzden uygulanabilecek her tarifte tercihim bulgurdan yana olur. Bir de bu mevsim de tazecik mis kokulu yeşil fesleğenler neredeyse tüm yemeklerimin içinde :)

Malzemeler
2 adet küçük kuru soğan
10 adet kabak 
1 çay bardağı pilavlık iri bulgur
150 gr kıyma 
yarım demet maydanoz
1 kase kadar taze yeşil fesleğen 
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı biber salçası 
7 adet domates 

Hazırlanışı
Sağlıklı hafif tarifimize soğanlarımızı doğrayarak başlıyoruz. Maydanoz ve fesleğenleri doğruyoruz. Ardından bir kapta bulgur, kuru soğan, maydanoz, fesleğen, tuz, karabiber, kıyma, zeytinyağı ve salçadan oluşan dolmamızın içini güzelce karıştırıyoruz.
Diğer yandan da kabaklarımızın baş kısmını keserek içini oyuyoruz. Baş kısımlarını atmıyoruz çünkü kabaklara sevimli bir şapka yapacağız :)



 Artık kabaklarımızı doldurmaya başlayabiliriz. Ama doldururken üstte birazcık boşluk bırakmaya dikkat edelim çünkü ince bir dilim domates koyup kabağın şapkasını takacağız :) Doldurduğumuz kabakları tenceremize sevgiyle yerleştiriyoruz. 








    İşte geldik en lezzetli kısma kabak dolmalarımızı lezzetlendiren püf noktasına; burada devreye domateslerimiz giriyor. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri rondodan geçirip; domates suyunu, bir çay kaşığı tuz ekleyerek  tenceremize döküyoruz. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz. 



Sevgiyle pişen fesleğenli,domates sulu, sevimli kabak dolmalarımız afiyetle yenmek için bizleri bekliyor bileee :) 

AFİYET OLSUN :)

1 yorum: