Malzemeler
2 adet küçük kuru soğan
10 adet kabak
1 çay bardağı pilavlık iri bulgur
150 gr kıyma
yarım demet maydanoz
1 kase kadar taze yeşil fesleğen
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
7 adet domates
Hazırlanışı
Sağlıklı hafif tarifimize soğanlarımızı doğrayarak başlıyoruz. Maydanoz ve fesleğenleri doğruyoruz. Ardından bir kapta bulgur, kuru soğan, maydanoz, fesleğen, tuz, karabiber, kıyma, zeytinyağı ve salçadan oluşan dolmamızın içini güzelce karıştırıyoruz.
Diğer yandan da kabaklarımızın baş kısmını keserek içini oyuyoruz. Baş kısımlarını atmıyoruz çünkü kabaklara sevimli bir şapka yapacağız :)
İşte geldik en lezzetli kısma kabak dolmalarımızı lezzetlendiren püf noktasına; burada devreye domateslerimiz giriyor. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri rondodan geçirip; domates suyunu, bir çay kaşığı tuz ekleyerek tenceremize döküyoruz. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz.
Sevgiyle pişen fesleğenli,domates sulu, sevimli kabak dolmalarımız afiyetle yenmek için bizleri bekliyor bileee :)
AFİYET OLSUN :)
Muhteşem görünüyorlar.
YanıtlaSil